Hva er en LED bar?

Som navnet antyder er en LED bar en stripe av LED lys som kan installeres på bilen din.

Oftest er de relativt lette, svært holdbare og energieffektive, med en gjennomsnittlig levealder på 25 000 til 100 000 timers bruk.

Primærformålet med en LED bar er å legge til et ekstra lys i tillegg til bilens frontlykter, spesielt for å lyse opp det svakt opplyste området rett foran bilen og for å legge til ekstra avstandsbelysning.

De siste årene har LED barene blitt stadig mer populære blant bilister som setter pris på både estetikken og den ekstra sikkerheten LED barene gir.

Hvorfor er LED bar det beste valget?

LED bar sammenlignes ofte med halogenlamper og HID-lys. Halogenlamper er de mest brukte lysene innen bilindustrien og er sannsynligvis den typen lys som lyskastere du har på bilen din. De har fordelen av å være billige og enkle å produsere, men deres holdbarhet og lysstyrke blekner i forhold til andre typer.

HID-lys er bedre, de er mer holdbare og kraftigere enn halogenlamper, men de har fortsatt flere problemer:

  • For det første kan det ta flere sekunder å faktisk oppnå maksimale lysstyrke
  • For det andre er de vanskelige og dyre å vedlikeholde
  • Til slutt gjør den penetrerende kvaliteten på HID-lys de spesielt blendende for møtende trafikk, mens de fortsatt forblir svakere enn LED-lys.

Mens disse lysene ofte er rimeligere enn LED-lysstenger, er forskjellene ubestridelige. LED barene lyser kraftigere, varer lengre, og bruker mindre energi enn HID- og halogenlamper.

I tester som gjøres for å sammenligne hvor mye av veien som er opplyst av en LED-lysstang kontra en HID- eller halogenlysbjelke eller spotlight, er forskjellene som natt og dag, noe som gjør LED-lyset til det desidert beste valget av de tre.

Hva er fordelene med å bruke LED-lysstenger?

Det er flere viktige fordeler med en LED barer som gjør dem til det mest populære valget for bilistene. Noen av dem er:

Levetid

De fleste typer belysning bruker glødetråder som varmes opp til ekstremt høye temperaturer for å produsere lys. På grunn av dette er disse glødetrådene vanligvis den første tingen som går, noe som gir lyset en gjennomsnittlig levetid på omtrent 15 000 timer.

Siden LED-lys ikke er avhengige av glødetråder for å produsere lys, kan de vare mye lenger. De fleste LED barer har en levetid på mellom 25.000 og 100.000 timer.

Strømforbruk

Et potensielt problem med kraftige lysstenger er at hvis kjøretøyet ikke kjører når de er i bruk, kan de raskt tømme batteriet.

Siden LED-lysstenger bruker svært lite elektrisitet, kan de imidlertid stå på i lange perioder uten at batteriet blir tomt.

Varme

En av fordelen med å kreve liten strøm er at det også produseres lite varme. Dette reduserer risikoen for skader.

Holdbarhet og miljøvennlig produksjon

Tradisjonelle pærer lages ved hjelp av en rekke farlige materialer som kan være farlige for både helsen din og miljøet. Disse pærene inneholder ofte elementene kvikksølv og karbon, som begge har vært knyttet til flere helsemessige forhold.

I tillegg til å være konstruert av farlige materialer, er tradisjonelle pærer også laget av skjøre materialer som glass, noe som gjør dem mottakelige for brudd når de blir skurret. Heldigvis er ikke noe av dette tilfelle med LED-lys. Deres miljøvennlige, holdbare konstruksjon gjør dem til det optimale valget for både innendørs og utendørs bruk.

Se vårt utvalg av LED barer her